BOLESTAN, NAPUŠTEN I OGORČEN Bajden veruje da mu je i Obama zabio "nož u leđa"!
Foto: EPA/EPA-EFE/ERIK S. LESSER

„Bolestan od Kovida i napušten od svojih saveznika, predsednik Bajden je besan. On je sve više ogorčen na ono što vidi kao kampanju da ga izbaci iz trke. Razočaran je ljudima koje je smatrao bliskim, uključujući i bivšeg predsednika Baraka Obamu“, navodi se u članku.

Bajden smatra da se curenja koja su se pojavila u medijima poslednjih dana koordiniraju kako bi se pojačao pritisak za njegovu ostavku, navode njemu bliski ljudi. Prvi čovek Bele kuće veruje da je Nensi Pelosi, bivša predsednica Predstavničkog doma, glavni podstrekač, ali je i ljut na Obamu, koga vidi kao majstora lutaka iza kulisa, navodi se u članku.

Autor publikacije je dodao da tenzije između aktuelnog predsednika i lidera njegove sopstvene stranke koje su nastale pre izbora nisu nalik bilo čemu što je viđeno u Vašingtonu tokom mnogih generacija.

Nakon što aktuelni šef Bele kuće nije uspeo da pobedi u debati sa Donaldom Trampom, među demokratama je sve više poziva da se nominuje još jedan kandidat.

Potpredsednica Kamala Haris smatra se najverovatnijim kandidatom.

Teoretski, Demokratska stranka će imati takvu priliku na konvenciji u avgustu, ali u praksi je teško izbaciti iz trke predsednika koji je pobedio na primarnim izborima osim ako on sam odbije da učestvuje.

Bajden je ranije izjavio da namerava da ide do kraja, pošto „nema boljih kandidata od njega”. Ipak, mediji pišu da će američki lider narednih dana objaviti povlačenje sa izbora.

(Njujork Tajms)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading