SRPSKI POLITIČAR DOBIO PRETNJE SMRĆU! Dajković: Ne osećam se bezbedno, 20 puta su mi pretili
Foto: Printscreen

Dajković se poziva na Rezolucije o evropskoj savesti i totalitarizmu i važnost evropskog sećanja za budućnost Evrope.

“Da li treba da postoje spomenici onim ljudima koji su bili oličenje represivnih režima, koji su ubijali građane i intelektualce, samo zbog drugačijih mišljenja, koji su zavađali brata sa bratom, zavađali cele porodice, slali ljude na Goli otok zbog špijunskih dojava, bez ikakvih utemeljenja u istini i kada sam to izgovorio, nijesam ni dovršio rečenicu u javnom prostoru, skočili su na mene sa pretnjama: ubićemo te, proteraćemo ti familiju, treba da hitno napustiš politiku”, rekao je Dajković.

Nakon što je, povodom izjave da se spomenik Josipu Brozu treba izmestiti, Danilovgrađanin R. P. (25) Dajkoviću pretio smrću i psovao ga, zbog čega je procesuiran, Dajković je za TV Adria saopštio da se ne oseća bezbedno.

spomenik josipu brozu titu u podgorici

YouTube/ MediaBiro

 

 

“Jesam zadovoljan reakcijom državnih organa, naročito radom Uprave policije, koji su za svega nekoliko sati lišili slobode lice koje mi je pretilo smrću, koje je reklo da će mi pobiti familiju, silovati ženu, decu itd. To lice je bilo u pritvoru, sada je na slobodi i taj sudski proces tek počinje. Naravno da sam se pridružio gonjenju i uvek ću da gonim ljude koji se tako ponašaju ne samo prema meni, već svim Srbima u Crnoj Gori. Ja se ne osećam bezbedno. Nikada se ne krećem sam po Podgorici. Postoje sredine gde ne smem ni da uđem zbog tolike ostrašćenosti ljudi prema meni. Nisam tražio procenu bezbednosti, ne želim toliko da sebi dajem na značaju, ali ne osećam se prijatno, pogotovo uveče kada šetam sa porodicom”, izjavio je Dajković.

Istakao je da u državi postoje dvostruki aršini kada je u pitanju dobijanje policijskog obezbeđenja u situacijama pretnji, te da, kako ističe, političari sa srpskim prefiksom ne dobijaju adekvatnu zaštitu.

“Kada je slučaj sa nama – oni ih privedu, verovatno im kažu „nemoj to da radiš, to nije lepo“ i puste ih u maniru sportskog ribolova „poljubi, pa pusti“. Videćemo kakav će biti sudski epilog, da li će to lice dobiti kaznu, ali mogu da vam kažem da to nije prvi put da se susrijećem sa tim stvarima. Meni su do sada 20 puta pretili”, naglasio je Dajković.

On se osvrnuo i na aktuelnu peticiju Kuča za premeštanje spomenika vojvodi Mirku Petroviću sa glavnog gradskog trga u Podgorici.

“Čovek koji je bio simbol te pohare je dobio centralni spomenik na Kučkom pazaru, gde su Kuči dolazili da prodaju svoju robu i ja mislim da je to loša poruka, ali to je samo jedan od kamenčića u mozaiku DPS-a koji su delili narod. Ja mislim da spomenik Mirku Petroviću ne treba da stoji u Podgorici i ja sam vrlo rado spreman da platim šleper u koji ćemo staviti taj spomenik i poslati ga Cetinjanima i pokloniti im ga uz sve državne počasti”, zaključio je Dajković.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading