damir šehović na konvenciji dps-a
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ DPS Crne Gore

Političko partnerstvo i sklapanje koalicije sa, kako kaže Šehović, onima koji slave osuđene ratne zločinace, afirmišu četničko a relativizuju antifašističko i multietničko nasljeđe, te ruše dobrosusedske odnose sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom, za ubedljivu većinu bošnjačkog naroda, kojem i sam pripada, apsolutno  jeneprihvatljivo.

„I nema tih fotelja i naeštenja po dubini i širini u ovakvoj populističko-nacionalističkoj vladi, koje bi takav pristup mogle da opravdaju“, ističe Šehović.

Socijaldemokrate Crne Gore će, dodaje Šehović, u okviru nove, nadstranačke političke ponude u formi Evropskog saveza, jednako kako su to činile od 90-tih godina do danas, i dalje biti pouzdan i nepokolebljiv zagovornik i zaštitnik kako građanskih vrednosti, tako i interesa svih naroda koji istinski baštine te vrednosti.

„Samim tim i bošnjačkog naroda, koji je uvek i na svakom mestu davao, a to će sigurno činiti i u narednom periodu, nemerljv doprinos upravo takvoj Crnoj Gori. Zbog funkcija nećemo pristajati na prodaju sopstvenog i dostojanstva države, odnosno na kalkulisanje sa temeljnim državotvornim vrednostima koje dosledno čuvamo više od 30 godina“, zaključio je Šehović.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading