Policajac upucao ženu
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Sjedinjene Države je potresao još jedan slučaj policijske brutalnosti sa smrtnim ishodom. I ovaj put se radi o belom policajcu koji je ubio tamnoputu osobu, u ovom slučaju ženu.

Slučaj se dogodio u Ilinoisu, a upucana je 36-godišnja Sonja Mejzi, koja je nazvala broj hitne službe jer joj se učinilo da joj je neko provalio u dvorište. Sonja je prema tvrdnjama komšija bila osoba s ozbiljnim psihičkim problemima..

Policajci su stigli na uviđaj, pregledali su dvorište i nisu pronašli nikog. Zatim su ušli u stan i krenuli da razgovaraju s gospođom Mejzi te su od nje zatražili vozačku dozvolu. Nakon toga je policajac primetio kipuću vodu na šporetu, pa je zatražio od nje da je ukloni. Zatim je došlo do pucnjave u kojoj je nesrećna žena preminula.

U ponedeljak su objavljeni snimci video kamera koje su se nalazila na telima policajaca koji su stigli na intervenciju u kuću gospođe Mejzi u ponoć 6. jula.

 

 

Na snimku, policajac Šon Grejson i još jedan policajac mirno razgovaraju s Mejzi u njenom domu, a ona u jednom trenutku, na zahtev policajca, prilazi šporetu na kojem je lonac s kipućom vodom. Ona zatim podigne lonac, a drugi se policajac odmakne i kaže da se mora maknuti "daleko od vrele vode koja isparava".

Ona mu zatim kaže kako će ga kazniti ‘u ime Isusa‘ i da se kaje u njegovo ime, a on joj zatim preti da će je upucati u lice, što se nakon toga i dogodilo. Žena je pre smrti policajcu, pokušavajući ga smiriti, rekla: ‘Žao mi je.‘

Na snimku se čuju tri pucnja.

Policajac Grejson se na snimku može čuti kako govori svom partneru: “Šta sam mogao da uradim? Ne želim kipuću vodu na mom je***** licu.”

Žena je kasnije prevezena u bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Grejson je uhapšen i tvrdi da nije kriv za njenu smrt. U međuvremenu je otpušten iz policije.

(Jutarnji)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading