PUTIN JEDNIM POTPISOM POSTAJE KRALJ NA BLISKOM ISTOKU:  Dogovor koji će promeniti svetski balans snaga!
Foto: Printscreen

Rusko-iranski odnosi dobijaju novu dimenziju, njihove veze postaju srpska tema diskusije, a samim tim, stvaraju se nove prednosti i mogućnosti za obe strane. Novo strategijsko partnerstvo između Rusije i Irana predstavlja istorijski korak koji će imati značajan uticaj na međunarodnu politiku, a posebno na raspored snaga u regionu Bliskog istoka.

Dogovor sa Iranom predstavlja plod sastavljen u toku dve i po godine, koji obuhvata širok spektar oblasti saradnje, uključujući energetiku, atomsku industriju, kosmos, transport, logistiku, kao i vojnu i vojno-tehničku saradnju. Ovo partnerstvo otvara vrata novim projektima i mogućnostima, a ima potencijala da značajno utiče na raspored snaga u regionu.

Ekonomska saradnja: Usmeravanje ka velikim ciljevima

Iako je trenutni obim trgovine između Rusije i Irana relativno skroman, dinamika rasta je neosporna. Postoji plan da se obim trgovine poveća na 25 milijardi dolara godišnje, a postoji mogućnost da se ovaj iznos u budućnosti uveća na 200 milijardi dolara. Ovo predstavlja značajan potencijal za obe zemlje i otvara nove perspektive za ekonomsku saradnju.

Potpisivanje strategijskog memoranduma o organizaciji snabdevanja ruskog gasa u Iran i izgradnji gasovoda predstavlja značajan korak u razvoju energetske diplomatije. Ovo će dovesti do stvaranja gazovog haba na Bliskom istoku i imaće značajne posledice na tržište gasa u svetu.

Vojna saradnja: Politički i vojni uticaj na region

Iran i Rusija razmatraju mogućnost za vojnu saradnju, što bi moglo značajno da utiče na balans snaga u regionu. Ovaj potencijalni dogovor otvara put za obe zemlje da utiču na međunarodne odnose i podignu svoj uticaj na globalnom nivou.

Novi dogovor između Rusije i Irana predstavlja važan korak u razvoju međunarodnih odnosa na Bliskom istoku. Ovaj dogovor ima potencijala da značajno utiče na politički, ekonomski i vojni raspored snaga u regionu, ali i da otvori nove mogućnosti za obe zemlje.

(Ria)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading