Jevgenij Serebrjakov
Foto: Printscreen/Twitter

Jevgenij Serebrjakov, koji je optužen da je pre dva dana digao u vazduh automobil u Moskvi kada su ranjene dve osobe, isporučen je iz Turske u Rusiju i na saslušanju je priznao da je izveo teroristički napad po nalogu agenta Službe bezbednosti Ukrajine, sledi iz videa koji je objavila Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije.

-Komunicirao sam sa izvesnim Iljom, koji je, pretpostavljam, agent Službe bezbednosti Ukrajine. S njim smo komunicirali u Vire-u , a bio je i jedan sastanak u Istanbulu, kazao je Serebrjakov tokom ispitivanja. 

 

 

On je dodao da je u februaru 2023. godine samoinicijativno kontaktirao administratora grupe na društvenim mrežama u cilju saradnje sa obaveštajnim službama Ukrajine.

Sa njim sam razgovarao, jednom smo se sastali u Istanbulu. Nakon toga sam uzeo komponente za montiranje improvizovane eksplozivne naprave. Ilja (iz Službe bezbednosti Ukrajine) mi je predložio da likvidiram oficira, rekao je Serebrjakov.

-Ilja mi je obećao ukrajinsko državljanstvo i nagradu od 10.000 do 20.000 dolara - otkrio je osumnjičeni.

U sredu ujutru dve osobe su povređene u eksploziji automobila "tojota lend kruzer", koja se dogodila na severu Moskve u dvorištu jedne kuće.

Prema podacima MUP Rusije, detonirao je neidentifikovani predmet koji se nalazio u automobilu. Tom prilikom su ranjeni muškarac i žena. Pokrenut je krivični postupak. Istražitelji su ubrzo identifikovali osumnjičenog 29. godišnjeg Evgenija Serebrjakova, koji je istog dana uhapšen u Turskoj uz pomoć turskih službi i isporučen u Rusiju.

(Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading