Rico Kriger
Foto: Printscreen/Twitter

Rico Kriger, nemački državljanin, našao se u uznemirujućoj situaciji u Belorusiji, zemlji poznatoj po diktatorskom režimu i kontroverznim pravnim praksama. Optužen za planiranje terorističkog napada na železničku prugu, Kriger u uznemirujućem televizijskom intervjuu moli za intervenciju nemačke vlade dok sedi u suzama, sa lisicama na rukama, u svojoj ćeliji.

"Gospodine Šolc, molim vas, ja sam još uvek živ. Još nije prekasno", govori Rico Kriger.

 

 


U 17-minutnom televizijskom segmentu, Kriger suznih očiju priznaje svoje učešće u događajima, izražavajući kajanje i priznajući ozbiljnost svojih postupaka. Uprkos tvrdnjama Belorusije o njegovim zlim namerama, Krigerova pozadina kao medicinskog radnika Crvenog krsta Nemačke i bezbednosnog službenika u Ambasadi SAD-a u Berlinu dodaje složenost situaciji. Njegove bivše kolege, pozivajući se na njegovu posvećenost humanitarnom radu, izražavaju šok zbog optužbi protiv njega, dodatno komplikujući priču koju prezentiraju vlasti.

 

 

"Ovo je bila najveća greška u mom životu. Priznajem svoju krivicu, bez sumnje", govori Kriger u delu intervjua. Rasplakao se u više navrata tokom 17-minutnog televizijskog priloga. Beloruska tajna služba nije međunarodnoj javnosti pružila nikakve dokaze za Krigerove navodne zločine.


Održavanje smrtne kazne u Belorusiji, izvršene jednim metkom u leđa uz tajna sahranjivanja, pojačava hitnost Krigerovog apela za pomoć. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading