Sabotaža železnice u Francuskoj
Foto: AP/Tanjug/ AP

„Sabotaža železničke infrastrukture širom Francuske uoči Olimpijskih igara u Parizu 2024. planirana je i izvršena pod uticajem iranske osovine zla i radikalnog islama“, napisao je Kac na Iks mreži, prenosi Raša Tudej. 

Kac je dodao da je upozorio francuskog ministra spoljnih poslova Stefana Sežura da „na osnovu informacija koje ima Izrael, Iranci planiraju terorističke napade na izraelsku delegaciju i sve učesnike Olimpijade“.

„Moraju se preduzeti pojačane preventivne mere kako bi se osujetila njihova zavera“, napisao je on.

Francuski nacionalni železnički operater SNCF saopštio je u petak da su zapaljene signalne kutije duž linija koje povezuju Pariz sa nekoliko velikih gradova, uključujući Lil, Bordo i Strazbur. " Masovni napad" poremetio je saobraćaj uoči Igara i doveo do kašnjenja i otkazivanja polazaka, što je uticalo na 800.000 putnika tokom vikenda, saopštio je operater. 

Francuski premijer Gabrijel Atal rekao je u petak da su „akti sabotaže na objektima SNCF-a izvedeni na planiran i koordinisan način“. On je na Iks-u napisao da su obaveštajne agencije i policija mobilisane da pronađu počinioce.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading