Viktor Orban
Foto: EPA/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

On je u razgovoru za Lenta.ru prokomentarisao reči mađarskog premijera Viktora Orbana o sve većoj podršci Moskve širom sveta.

"Danas je u upotrebi termin „globalni jug“. Ovaj termin se odnosi na ogroman broj zemalja, u suštini svetsku većinu, koja je takva po svom ukupnom ekonomskom potencijalu, veličini stanovništva, broju glasova koje ima u UN kada se ovi glasovi mogu kombinovati. Ova svetska većina, sa svim svojim simpatijama prema Rusiji, sa izvesnim oprezom je gledala na situaciju vrućeg sukoba koji je nastao između Rusije i Ukrajine, iz prostog razloga što su ove zemlje tradicionalno zagovarale mirni sukob. rezolucije, sprečavajući novi rat, i suprotstavljao se trci u naoružanju na raznim međunarodnim mestima“, objasnio je narodni poslanik.

Parlamentarac tvrdi da Rusija zauzima „antikolonijalističku” poziciju, što privlači pažnju ovih zemalja.

Uhapšeni ruski špijuni

Foto: Shutterstock

 

"Što više vremena prolazi, što više uspevamo da shvatimo suštinu sukoba, što više shvatamo da i druge države razmišljaju u smislu podrške Ruskoj Federaciji, ove snage postaju smelije u izjašnjavanju o svom stavu", ocenio je Novikov.

"Kako vreme odmiče, smisao ruskog delovanja postaje sve očigledniji, a osećaj izvesnog konsenzusa koji svetska većina ima u pogledu podrške Rusiji, shvatanja da je u pravu, daje rezultate i materijalizuje se u konkretnim akcijama. konkretne odluke“, dodao je on.

Kako je izjavio mađarski premijer Viktor Orban, sve više zemalja počinje da podržava Rusiju, uprkos pritiscima Zapada.

"Zapad je dao nalog da svet zauzme stav protiv Rusije i podrži Zapad na moralnoj osnovi. U stvarnosti, naprotiv, malo po malo svi podržavaju Rusiju“, smatra političar.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading