UMRLA TINEJDŽERKA (17) NAKON TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE Maloletnik u Hrvatskoj vozio bez dozvole u alkoholisanom stanju
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Youtube

U nesreći, koja se dogodila u subotu oko 4.10 sati, povređena su četiri maloletna putnika i sam vozač, kojima je lekarska pomoć ukazana u zagrebačkoj Klinici za decu i KBC-u Sestare milosrdnice.

Utvrđeno je da su tri putnika, mladić od 16 godina, devojčica od 17 godina i vozač od 17 godina lakše povređeni, dok su mladić od 17 godina i devojčica od 17 godina bili teško povređeni.

Od posledica zadobijenih povreda, sedamnaestogodišnjakinja je preminula nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće, u 10.35 časova, u KBC-u Sestre milosrdnice, saopštila je policija.

Nesreća se dogodila u Susedgradu, na Aleji grada Bolonje, a izazvao ju je maloletni vozač (17), pre nego što je stekao pravo da upravlja motornim vozilima bilo koje kategorije. Dok je upravljao automobilom Reno zagrebačkih registarskih oznaka, u organizmu je imao 1,21 g/kg alkohola, piše hrvatski medij.

Kako prenosi hrvatski medij, vozač je dolaskom do raskrsnice sa Ulicom Davora Bašića nije prilagodio brzinu vozila za skretanje, usled čega je izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo sa kolovoza, a potom na meki teren, nakon čega je naleteo na stub javne rasvete, saopšteno je iz Policijske uprave zagrebačka.

- Zbog izazivanja saobraćajne nesreće protiv 17-godišnjeg vozača, koji se trenutno nalazi u bolnici, biće preduzete odgovarajuće mere i podneta krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorica - piše hrvatski medij.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading