Endru Pridej
Foto: Alo/South Wales Police

Pedofil Endru Pridej je tajno dobio pasoš i koristio ga da bi otputovao na odmor u Evropu sa porodicom koja nije znala ništa o njegovoj prošlosti. Pridej je lagao o svojoj prošlosti kako porodici, tako i ženi koju je želeo da oženi.

Sud u Svonsiju otkrio je detalje Endruovih zločina koji su opisani kao "odlučni i podmukli".

Ovaj 61-godišnjak je već služio dve duge zatvorske kazne zbog seksualnih zločina nad decom, a sada je osuđen na 32 meseca zatvora. Leuan Riz, tužilac, je rekao da je Pridej 2005. godine dobio produženu kaznu od 11 godina u Sudu u Svonsiju, bio pod režimom zabrane seksualnih prestupa i doživotno je bio u registru seksualnih prestupnika zbog niza zločina nad decom, prenosi Telegraf.

Jedan od uslova te zabrane bio je da Pridej obavesti policiju o svim svojim pasošima. Takođe mu je naređeno da najavi policiji bilo kakve planove za odmor najmanje nedelju dana pre odlaska. Sud je istakao da je Pridej u januaru 2021. godine aplicirao za pasoš, te i da ga je dobio, ali je tokom godišnjih deklaracija za registraciju lagao policiji da ga nema.

Sud je saznao i da je u junu iste godine jedna porodica sa detetom, koja je poznavala optuženog, ali nije bila upoznata sa njegovim prethodnim osudama, rezervisala odmor u Bugarskoj i kao naknadnu ideju pozvala Prideja da im se pridruži poslednje sedmice njihovog odmora. Pridej je poleteo iz aerodroma u Kardifu 17. juna i proveo je sedam dana u porodičnom apartmanu na odmoru.

Takođe je utvrđeno da je Pridej imao telefon u svom posedu, što nije prijavio policiji. Otac porodice koja je bila na odmoru kasnije je policiji rekao da se osećao "bolesno" i da je "fizički potresen" kada je saznao za Pridejve prethodne osude. Pridej je ranije priznao tri kršenja zabrane seksualnih prestupa i tri kršenja zahteva šeme registracije seksualnih prestupnika kada se pojavio u sudnici radi izricanja kazne.

Optuženi ima 12 prethodnih osuda za 71 prestup počinjen između 1997. i 2005. godine, uključujući 12 osuda za seksualne prestupe. 1995. godine osuđen je na sedam godina zatvora u Sudu u Kardifu zbog nedoličnog napada na dete i teškog nedoličnog ponašanja prema detetu.

2005. godine dobio je 11-godišnju produženu kaznu kao opasni prestupnik zbog nedoličnog napada na dete, seksualne aktivnosti s detetom, pravljenja i posedovanja nedoličnih slika.

Takođe ima osude iz Kenta 2002. godine zbog kršenja uslova registra seksualnih prestupnika, sticanja imovinske koristi preko lažnih predstava - ne prijavljivanja prethodnih osuda prilikom apliciranja za posao - i davanja lažnih izjava o svojoj krivičnoj prošlosti svojoj tadašnjoj budućoj supruzi prilikom apliciranja za venčanicu.

Endru Evans, Pridejev zastupnik, rekao je da nema naznaka neprikladnog ponašanja tokom odmora ali je prihvatio da je njegov klijent "posrnuo" u ispunjavanju uslova. Sudija Žerant Valters je rekao da se čini da je Pridej "odustao od svake pretanke" o ispunjavanju uslova registra seksualnih prestupnika i zabrane seksualnih prestupa, i da su njegova kršenja bila "odlučna i podmukla".

Sa popustom od trećine zbog priznanja krivice, Pridej je osuđen na dve godine i osam meseci zatvora. On će služiti do polovine tog perioda u zatvoru pre nego što bude pušten na uslovni otpust da izdrži preostali deo kazne u zajednici.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading