"NAŠI GRAĐANI, NAPUSTITE OVU DRŽAVU" SAD i još dve zemlje izdale su alarmantno obaveštenje!
EPA

U subotu je izraelska hitna služba izvestila da je u napadu na Golanskoj visoravni ubijeno 10 ljudi, a kasnije je broj žrtava porastao na 12. Izrael je za napad okrivio libanski pokret Hezbolah.

- Ambasada SAD (u Libanu) podseća građane SAD da preispitaju aktuelno savetovanje o putovanju, koje poziva građane SAD da preispitaju putovanje u Liban - navodi se u saopštenju Ambasade SAD u Libanu.

Norveški televizijski kanal TV2, pozivajući se na saopštenje koje je primilo norveško Ministarstvo spoljnih poslova, sa svoje strane, izveštava o pozivu građanima te zemlje da napuste Liban. Kako napominje norveško Ministarstvo spoljnih poslova, novi napadi koji su se desili u poslednja 24 sata mogu povećati nivo sukoba između Hezbolaha i Izraela.

"Napustite zemlju dok su dostupne komercijalne opcije"

Irsko ministarstvo inostranih poslova takođe je pozvalo svoje građane da se uzdrže od bilo kakvog putovanja u Liban, a ministarstvo snažno preporučuje da irski stanovnici koji već tamo napuste zemlju „dok su dostupne komercijalne opcije“. Kako proizilazi iz saopštenja irskog Ministarstva spoljnih poslova, situacija u Libanu ostaje izuzetno nestabilna, a sukobi duž južne granice zemlje su se intenzivirali poslednjih nedelja.

Napominje se da bi u svetlu nepredvidivosti situacije događaji mogli „eskalirati širom zemlje bez upozorenja“, što bi moglo uticati na izlazne rute iz Libana.

Ranije je objavljeno da je izraelski premijer Benjamin Netanjahu održao bezbednosni razgovor sa visokim vojnim zvaničnicima u sedištu Ministarstva odbrane u Tel Avivu u vezi sa nedavnim raketnim napadom na Golansku visoravan.

Libanski šiitski pokret Hezbolah rekao je za RIA Novosti da poriče umešanost u granatiranje sela Majdal Šams na Golanskoj visoravni koju su okupirali Izrael . Uprkos tome, izraelski zvaničnici su počeli da objavljuju da je rat sa Libanom neminovan .

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading