Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Tinejdžer koji je izazvao nesreću nije imao vozačku dozvolu. Nakon što je udario četiri automobila i pokosio decu, pobegao je sa parkinga. Trenutak bekstva zabeležile su nadzorne kamere.

Majka povređene dece, Marija, bila je u šoku i jedva je stajala na nogama nakon užasa koji je zadesio njenu porodicu.

"Čuo sam jauke, to je bila njihova majka. Udario je dvoje dece, to je velika tuga, žalost. Zgnječio ih je, svuda je bilo krvi," rekao je jedan od očevidaca nesreće.

Istraga je kasnije pokazala da je sa tinejdžerom u kolima bio i njegov prijatelj. Automobil im je dao rođak kako bi se provozali nekoliko krugova po komšiluku.

"Dao sam auto na popravku. Poslao sam svog rođaka sa ovim dečkom da se provozaju i vidite šta se dogodilo. Još sam u šoku, ne mogu da verujem da sam mu dao auto i da se ovako nešto dogodilo," rekao je vlasnik automobila kojim su deca udarena.

Tinejdžer se nekoliko sati nakon nesreće sam predao policiji. Odmah je saslušan i sa inspektorima je otišao na mesto nesreće kako bi rekonstruisali ceo događaj.

Određeno mu je zadržavanje, a tužilaštvo ga tereti za ubistvo iz nehata, nanošenje teških telesnih povreda i upravljanje vozilom bez vozačke dozvole.

Rumunija spada među države EU sa najviše saobraćajnih nesreća. U proseku, pet osoba dnevno pogine u saobraćajnim nesrećama, a najmanje desetoro završi sa težim telesnim povredama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading