Gavin Peterson
Foto: Alo/Facebook

Policija je po dolasku u porodičnu kuću otkrila užasan slučaj zlostavljanja, a sumnjaju da je dečak nasilje trpeo godinama što je rezultiralo njegovom smrću.

Gevin je preminuo 9. jula na podu kupatila uprkos naporima policajaca i bolničara da ga ožive.

Dečakov otac Šejn Peterson (46), maćeha Nikol Skot (50) i stariji brat Tajler Piterson (21) uhapšeni su zbog sumnje da su zlostavljali dečaka što je dovelo do tragične smrti za koju policija veruje da je kulminacija "maltretiranja tokom nekoliko godina".

Dečak je prolazio prave patnje o čemu svedoče i video-snimci sa nadzornih kamera, kao i poruke koje su razmenjene između članova porodice. Navodno, teško neuhranjenom dečaku je dato "samo parče hleba sa senfom" i "jedna trećina šolje vode" da pije, a zabranjeno mu je bilo da koristi kupatilo.

Tokom ispitivanja priznali 

U policijskom izveštaju su detaljno opisani jezivi razgovori o "udaranju i premlaćivanju" Gevina, a navodno su ga tukli "štapom za pinjatu". Takođe je otkriveno da je dete bilo zaključano u svojoj spavaćoj sobi, primorano da kuca da bi ga pustili kada želi da izađe napolje.

"Tokom ispitivanja su rekli da su vrata dečje sobe bila zaključana i da je morao da kuca da bi ga pustili napolje. Takođe, potvrdili su da su mu davali malo vode i parče hleba sa senfom, ili je bio bez hrane što govori da je dečak dugoročno trpeo maltretiranje", navode policijski službenici.

"Policijski službenici su po izlasku na teren primetili da je pod u kupatilu bio mokar i da je koža deteta bila hladna na dodir", dodaje se i navodi da je brat Tajler poslao poruku u kojoj je rekao da Gavin ne diše i pitao ga šta dalje da rade, piše Metro.

Otac i maćeha su tvrdili da je dečak danima povraćao i imao napade, ali da nije išao kod lekara. Tog tragičnog dana, Nikol je pronašla Gevina ispovraćanog i pomogla mu da se istušira.

U izveštaju iz bolnice se navodi da je dečak bio neuhranjen, a da su mi organi otkazali.

Gavin Peterson

Facebook

 

 

Na snimcima zabeleženi užasni uslovi u kojima je dečak živeo

Na maćehinom telefonu otkriveni su snimci sa nadzornih organa iz Gavinove sobe koji prikazuju užasne uslove u kojima je dečak živeo.

"Na većini snimaka dete nosi punu pelenu. Može se videti kako leži sklupčan na podu sobe bez tepiha, a na krevetu nema ni posteljine ni ćebeta. Takođe, ima slika na kojima se vide rane na leđima. Izgleda da je u sobi bilo postavljeno više kamera. Na snimku je primećeno da je brava imala mehanizam za daljinsko otključavanje i zaključavanje", navodi se u detaljnom izveštaju o hapšenju od šerifa okruga Vebster.

Melani Piterson, Gavinova majka, rekla je za medije da je sin bio legalno pod starateljstvom svog oca Šejna nakon što je izgubila starateljstvo nad svo četvoro dece između 2014. i 2015. godine zbog optužbe za posedovanje droge. Uprkos tome što je odslužila svoju kaznu, nije uspela da povrati starateljstvo nad decom.

Šejn, Nikol i Tajler su trenutno u pritvoru bez kaucije u zatvoru okruga Veber, prenosi Dejli mejl. Šejn i Nikol optuženi su za ubistvo, zlostavljanje deteta i ugrožavanje njegove bezbednosti.

Pored toga, Nikol se suočava sa optužbama za posedovanje droge i ometanje istrage. Tajler je uhapšen pod optužbom za ubistvo, teško zlostavljanje i ometanje istrage.

Metro

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Majka

29.07.2024 21:45

Boze dragi neka se ni jednom detetu na svetu ne desi bilo kakvo zlo!