roštilj
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jedna osoba je preminula, a skoro 150 ljudi se razbolelo nakon što su pojeli jegulju sa roštilja iz lanca restorana Nihonbaši Isesada u robnoj kući u blizini Tokija.

Robna kuća Keikju saopštila je da je 147 potrošača od ponedeljka prijavilo simptome kao što su povraćanje i dijareja, nakon što su jeli jegulju sa roštilja u odjeljku robne kuće u Jokohami, u blizini Tokija, između 24. i 25. jula.

Žena u 90-im godinama umrla je nakon što su se pojavili simptomi, ali se tačan uzrok smrti i dalje istražuje, saopštio je zdravstveni centar Jokohame.

Dodaj se da su još dve osobe su hospitalizovane, ali su njihovi simptomi blaži, prenosi AP.

 

 

Svi oboleli su jeli jegulju koja se prodaje zasebno ili kao deo obroka sa pirinčem, koje priprema lanac restorana iz Tokija, Nihonbaši Isesada, a prodaje se u robnoj kući, saopštio je Dom zdravlja.

Više od 1.700 porcija jegulje na žaru prodato je u radnji, rekli su zvaničnici Keikjua.

Dom zdravlja je u uzorcima izmeta obolelih otkrio stafilokok aureus, koji izaziva povraćanje i dijareju.

Robna kuća Keikju i Isesada izvinili su se zbog trovanja hranom i obećali da će sarađivati sa zdravstvenim zvaničnicima.

Izvršni direktor Isesade Soićiro Tomita, na televizijskoj konferenciji za novinare, priznao je da neki kuvari nisu nosili plastične rukavice.

Dom zdravlja je saopštio da je privremeno obustavio rad restorana Isesada dok se vrši istraga.

AP navodi da su obroci sa jeguljom tradicija tokom najtoplijih dana ljeta u Japanu.

(Kurir.rs/Atvbl)
 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading