Iran
Foto: AP/Vahid Salemi (STF)

"Islamska Republika Iran braniće svoj teritorijalni integritet, dostojanstvo i čast, i učiniće da teroristi-okupatori zažale zbog svog kukavičkog čina", kazao je Pezeškijan, prenosi iranska novinska agencija Tasnim.

Kako je naveo, veza između "dva ponosna naroda Irana i Palestine biće jača nego ranije, a put otpora i zaštite onih koji su potlačeni biće jači nego ikad".

"Juče sam podigao njegovu pobedničku ruku, a danas ću morati da ga sahranim na svojim ramenima", dodao je on, podsećajući na jučerašnju ceremoniju inauguracije na kojoj su lider Hamasa i iranski predsednik stajali držeći se za ruke.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej izrazio je saučešće muslimanskim vernicima i palestinskom narodu nakon ubistva Hanijea, saopštivši da je osveta Izraelu dužnost Teherana.

"Zločinački i teroristički cionistički režim je mučenički ubio našeg dragog gosta u našoj kući i učinio nas ožalošćenim, ali je i sebi pripremio teren za oštru kaznu", poručio je ajatolah.

Istakao je da smatra da je dužnost Irana da osveti ubistvo vođe Hamasa, budući da se ubistvo dogodilo u Teheranu, prenela je Al Džazira.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading