Kraljevska porodica
Foto: Printscreen/printsrkin/jutjub


Lord Robert Felovs preminuo je u 82. godini. On je bio privatni sekretar pokojne kraljice Elizabete II i zet pokojne princeze Dajane. Smrt je nastupila 29. jula, a uzrok smrti nije otkriven. Trenutno nisu poznati detalji o sahrani. Lord Felovs je tokom svoje karijere imao značajnu ulogu u kraljevskoj porodici i smatran je jednim od najpoverljivijih savetnika pokojne kraljice tokom svog mandata od 1990. do 1999. godine.

Lord Felovs je bio u braku sa sestrom princeze Dajane, Ledi Džejn Felovs, punih 46 godina. Na njihovom raskošnom venčanju 1978. godine, pokojna princeza od Velsa je bila jedna od deveruša. Par je imao troje dece: Aleksandar Robert (41), Elanor Rut (38) i Laura Džejn (44), koja je kuma princezi Šarloti.

Lord Felovs je napredovao u redovima Bakingemske palate, postavši zamenik privatnog sekretara 1986. godine, pre nego što je preuzeo tu funkciju od Sira Vilijama Heseltina četiri godine kasnije. Nakon što je napustio položaj privatnog sekretara, vratio se bankarstvu. 1999. godine postao je Barun Fellowes od Šotšema u Norfolku na Kraljičinoj listi rođendanskih priznanja. Bio je član Krosbenčerske komore do svog penzionisanja 2022. godine.

Lord Felovs je negovao blisko prijateljstvo sa princem Harijem i Vilijamom. Prisustvovao je venčanju princa i princeze od Velsa u Vestminsterskoj opatiji 2011. godine, kao i venčanju vojvode i vojvotkinje od Saseksa u Vindzoru 2018. godine. Takođe, pojavio se kao lik u popularnoj Netflix seriji "The Crown", gde ga je tumačio glumac Endrju Hevil.

(NZ Post)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading