požar
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Na požarišta u Dalmaciju stižu vatrogasci iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije, a u pomoć kolegama u Splitsko-dalmatinskoj županiji krenuli su i pripadnici Intervencijske vatrogasne brigade Dubrovnik. Požar kod Tučepa se ponovno razbuktao i preti kućama u Podgori.

Ogromni otvoreni plamen došao je duž gotovo cele Podgore iznad mesta, evakuisani su stanovnici i turisti iz vila u Gornjoj Podgori, delu mesta iznad Jadranske magistrale. Stanovnici Podgore zalivaju kuće i okućnice, a deo turista je napustio mesto.

Zbog toga je počela i evakuacija dela gornje Podgore, gde su ugrožene kuće s bazenima. RTL javlja da je evakuirano između 100 i 150 ljudi, koji su navodno smešteni u osnovnoj školi. Kuće se ne vide od vatre i dima.

- Fali nam tehnike... Cisterne nema, nije dobro, to moram da kažem, žao mi je, ali nije dobro - rekao je komandir DVD-a Tučepi.

Načelnik opštine Tučepi Ante Čobrnić izjavio je da su meštani manje-više navikli na požare, ali su gosti hotela bili u panici: "Neki gosti su napustili Tučepe, ali najvažnije je da nije bilo tragedija ili ozbiljnih povreda."

Vatrogasci se i dalje bore sa požarom u Vrsinama kod Trogira, ali je situacija nešto bolja, a na terenu je 120 vatrogasaca kojima su u pomoć došle i kolege iz Ličko-senjske županije.

Pred noć su uspeli malo da suzbiju vatru i stave je pod kontrolu te se komandant DVD Trogir Marin Buble nada da bi do sutra mogli da lokalizuju taj požar:

- Reč je o požaru na nepristupačnom terenu. Gori makija, nisko rastinje i borova šuma - kaže on.

(Index)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading