Ugrožena deca
Foto: AP/Tanjug/Ap

U napadu je takođe povređeno dvoje dece i njihova majka, a ranjeni i mrtvi su prevezeni u bolnici Mučenika Al Akse, piše CNN, dodajući da je kontaktirao sa izraelskom vojskom radi komentara.

Na snimku CNN-a vide se palestinski muškarci različitog uzrasta ispred bolnice u Deir al Balahu. Lokve krvi natapaju podove medicinske ustanove, dok ožalošćeni grle tela ubijenih, ljubeći ih i plačući u neverici, navodi portal.

- Moja porodica je otišla da nabavi nešto hrane da preživimo a hladnokrvno su ubijeni. Ne razumemo šta se dešava. Ovo je više nego što možemo podneti. Krvoproliće ne staje – rekao je Nidal Abdo, žitelj Al Magazija.

CNN navodi da su redovi vernika stajali da izvedu islamski pogrebni obred dženazu. U dvorištu izbegličkog kampa je odjekivalo “Alahu Akbar”, što na arapskom znači “Bog je veći”. Mlade devojke i dečaci, u cipelama prekrivenim prašinom, čučali su blizu ceremonije sa učima umornim od tuge, navodi portal.

- Želimo da živimo dostojanstveno kao i ostatak sveta. U genocide smo. Molimo sve da zaustave ovaj rat – rekao je Abdo, preneo je CNN.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading