Vuk
Foto: Alo/Printscreen/instagram/stop_bahatom_parkiranju_np

Devojčicu je napala životinja dok je bila u šetnji u gradu u Holandiji. Sumnja se da je u pitanju vuk, koji je ranije bio uključen u još dva incidenta, a nadležni su izdali upozorenje stanovnicima i spremaju dozvolu da pucaju u životinju.

Do napada je došlo u sredu ujutru u provinciji Utreht dok je devojčica šetala sa tatom i bakom u području šume između Austerlica i Zajsta.

Prema pisanju holandskih medija, devojčicu je životinja napala sa leđa.

"Srećom, doživela je samo nekoliko ogrebotina. Sumnja se da ju je napao vuk, opet", rekao je Vilbert Nijlant, upravnik imanja susednog rezervata prirode Den Treek.

Policija je rekla da se radi o "velikoj životinji, možda vuku ili psu", koja je gurnula ili prešla preko deteta.

U provinciji postoji ozbiljna sumnja da je u pitanju isti vuk koji je prethodno bio umešan u još dva incidenta u Leusdenu, u blizini rezervata gde je devojčica napadnuta u sredu.

Pre dve nedelje, jednu devojčicu je ugrizao vuk dok je bila u prirodi sa učiteljima iz školskog boravka na susednom imanju Den Treek. Dve nedelje pre toga, psa je napao vuk. Delovi imanja su otad zatvoreni.

Provinciji Utreht upozorila je stanovnike da ne idu u šume sa decom. Ovo upozorenje odnosi se na šumska područja u Leusdenu, Vaudenbergu, Zajstu i Utreht Heuvelrug. U drugim delovima Utreht Heuvelruga ljudima se savetuje da budu veoma pažljivi nakon incidenta.

Da bi bili sigurni da je u pitanju isti vuk, zatražena je hitna DNK analiza.

"Pod pretpostavkom da se radi o vuku, stručnjaci za vukove kažu da se pokazalo netipično i uznemirujuće ponašanje. Zbog toga je odlučeno da se pripremi dozvola za pucanje. Zatražena je podrška i odobrenje od Ministarstva poljoprivrede, ribarstva, bezbednosti hrane i prirode", navodi se u saopštenju pokrajine Utreht.

Ako se ispostavi da je jedan vuk odgovoran za tri nedavna incidenta, pokrajina želi da se prijavi za proglašenje odstrela.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading