Izrael
Foto: Alo/Shuttertstock

Govoreći o ubistvu vođe Hamasa Ismaila Hanijeha, Hagari je rekao kako izraelska vojska nije izvela nijedan zračni napad tokom noći između utorka i srede, osim onog na zvaničnika Hezbolaha.

"Upali smo u utorak uveče u Liban i ubili Fuada Šukra u preciznom avio udaru. Želim da naglasim da te noći na celom Bliskom istoku nije bilo drugog avio udara ni projektila ni izraelske bespilotne letelice. To neću dalje komentarisati", rekao je Hagari.

Nakon toga osvrnuo se na potencijalni odgovor Irana i drugih saveznika.

"Vojska će znati kako se nositi sa svakom pretnjom. Nedavno smo dokazali da država Izrael zna kako da se nosi s pretnjama u odbrani te da odgovorimo snažnim napadom. Imamo veoma dobre odbrambene sisteme i imamo međunarodne saveznike koji su pojačali svoje snage u oblasti kako bi nam pomogli u borbi protiv ovih pretnji", navodi Hagari.

Takođe, istakao je kako odbrana Izraela nije hermetička.

"Budite oprezni i nastavite da se pridržavate uputstava Komande domaćeg fronta. Izraelska vojska je u visokoj pripravnosti, kako u odbrani tako i u napadu. Vojnici su raspoređeni u zraku, na moru i na tlu i spremni su za sve", zaključio je.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading