Pucnjava u Filadelfiji
Foto: AP/Yong Kim (MBI)

Obdukcija je otkrila da je dvogodišnja Parker Šolts umrla od toplote u automobilu nakon što ju je otac ostavio na prilazu. Njen otac Kristofer Šoltes (37) optužen je za ubistvo drugog stepena i zlostavljanje dece nakon što je policija otkrila da ju je ostavio u svom automobilu da spava tri sata.

Medicinski istražitelj okruga Pima rekao je da je temperatura u automobilu bila preko 42 stepena Celzijusa. Obdukcija je potvrdila je da je devojčica preminula od izloženosti toploti.

Šolts je rekao policiji da je ćerku ostavio na njenom sedištu u vozilu sa upaljenim motorom i uključenom klimom jer nije želeo da je budi. Tvrdio je da je bila tamo manje od sat, ali snimci nadzora otkrivaju da je bila u automobilu više od tri sata na direktnom suncu, prema krivičnoj prijavi.

Pucnjava u Filadelfiji

Yong Kim (MBI)

 

Majka pronašla ćerku

Njegova supruga Erika Šoltes, doktorka u bolnici u kojoj je Parker proglašena mrtvom, stigla je kući u 16:08 i pitala gde je njena ćerka, a zatim je pronašla u autu.

Dok je Parker hitno prevezena u bolnicu, ona je svom mužu poručila: "Rekla sam ti da prestaneš da ih ostavljaš u autu, koliko sam ti puta rekla."

- Dušo, izvini! Kako sam mogao ovo da uradim. Ubio sam našu bebu, ovo ne može biti stvarno - rekao je on.

Šoltes je rekao policiji da je stigao kući sa Parkerom oko 14:30, ali snimci nadzora sa komšijskih kamera pokazuju da je njegov automobil stigao u kuću oko 12:53. Kamere su takođe pokazale da Šoltes nikada nije izašao napolje da proveri devojčicu sve dok njegova žena nije stigla kući i pitala gde je, saopštila je policija.

(Jutarnji)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading