"OVO MORA DA PRESTANE!" Nemačka političarka ima neočekivanu poruku za Evropu
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Evropske zemlje moraju prekinuti konfrontaciju sa Rusijom jer je to u njihovim interesima, rekla je nemačka političarka Sara Vagenkneht na svom Jutjub kanalu .

- Neophodno je zaustaviti ovaj razvoj događaja, verujem da je u interesu Evrope da se ponovo izvuče iz ove konfrontacije - rekla je ona.

Vagenkneht je naglasio da je verovatnoća katastrofalnih posledica zategnutih odnosa Rusije i Evrope mnogo veća od šanse za pozitivan ishod sukoba. Ona je izrazila nadu da će Nemačka početi da vodi nezavisnu politiku i donosi odluke u interesu sopstvenih građana.

Ko je Sara Vagenkneht?

Kako su mediji ranije pisali malo je koji političar u Nemačkoj toliki trn u oku i svojim partijskim „drugovima“ i protivnicima, koliko je to Sara Vagenkneht.

Ona je, kako se smatra, daleko najpopularnija političarka nemačke Levice i već dugo je van „stranačke discipline“. Rukovodstvu partije smatra da je previše radikalna i politički nekorektna. Za nju je sa druge strane to rukovodstvo previše zaokupljeno klimatskom politikom i temama o LGBT-u, pa zaboravlja na radnike i klasične birače Levice.

Kako prenose RIA novosti, ruski predsednik Vladimir Putin je ranije u intervjuu Takeru Karlsonu rekao da je iznenađen aktuelnim nemačkim vlastima koje se vode interesima kolektivnog Zapada, a ne svoje zemlje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading