Konj uleteo u publiku
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Sandžaku se juče održavao tradicionalni vašar trke konja. Lepo vreme, druženje i navijanje umalo se pretvorilo u veliku tragediju, nakon što je konj sa trkačke staze uleteo među okupljeno masu pored puta.

Poznati vašar održavao se u mestu Lađevci na Pešteru u Sandžaku. Na pomenutom vašaru kako se može videti sa brojnih video-snimaka koji kruže društvenim mrežama scena je bila jeziva. Kako se navodi, nesreća se dogodila nakon što je džokej koji je jahao tog konja pao prilikom jedne krivine na trkačkoj stazi. Međutim, životinja je sama nastavila trku.

 

 

Kako se može videti na video-snimku životinja je pri velikoj brzini jahala iza dva konja koji su imali svoje jahače. U jednom trenutku konj je skrenuo i pokosio ljude koji su navijali. Svom snagom konj je pokosio nekoliko dece koja je stajala na blagom uzvišenju tik do trakačke staze. Kako je naveo Sandžak danas, povređeno je troje dece i jedna devojka koji su kasnije transportovani u lokalnu bolnicu, ali na svu sreću oni su prošli sa lakšim povredama, iako na snimku deluje kao "da su jedva izvukli živu glavu".

- Sve se dogodilo u sekundi. Ljudi su navijali, kao što se uvek i radi na ovom našem vašaru i trci konja. Džokej je pao sa konja, koji je zatim sam nastavio trku, trkač ga je dozivao, ali bezuspešno - navode očevici ove trke i dodaju:

- Bio sam blizu i sve se dogodilo brzo. Konj je išao nekontrolisano brzo i odjednom je skrenuo. Udario je u ljude, pokosio je pola prvog reda, tu su bila i deca. Vriska, jaukanje, ma bilo je strašno. Svi su se uplašili, jer niko nije očekivao da tako nešto može da se desi. Ali dobro je prošlo.

Prošle subote došlo je do tragedije u selu nadomak Čačka kada je konj ubio svog vlasnika. Telo domaćina pronađeno je pored životinje. Nesrećni čovek godinama je uzgajao konje, a sa ovim pastuvom nikada nije imao problem.

- On je otišao do komšijine kuće i štale u kojoj se njegovo grlo nalazilo zajedno sa njegovim konjima. Želeo je svog pastuva da vrati kući jer taj dan proveo sa komšijinim konjima, pasući na obližnjoj livadi - ispričale su tada za Kurir komšije iz ovog čačanskog sela.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading