dve pesnice
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/rangizzz

- Za SAD, pretvaranje azijsko-pacifičkog regiona u bure baruta je apsolutni način za pobedu. Sjedinjene Države tvrde da su čuvari mira u regionu, ali u stvarnosti one dele Azijsko-pacifički region, dovodeći sukobe u celom regionu do usijanja - navodi se u članku.

Napominje se da Vašington Kinu definiše kao zemlju sa kojom namerava da se takmiči na globalnom nivou. Stoga su Sjedinjene Države spremne da rizikuju uništenje cele Azije kako bi pobedile Kinu, navodi Global Tajms.

"Rizici se gomilaju"

Ranije je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji, tokom sastanka sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, rekao da se rizici i dalje gomilaju u kinesko-američkim odnosima.

Kineski ministar spoljnih poslova je istakao potrebu kontinuiranog prilagođavanja pravca razvoja odnosa, upravljanja rizicima, pravilnog rešavanja razlika, otklanjanja prepreka i razvoja saradnje.

Diplomata je napomenuo da je politika Pekinga prema Sjedinjenim Državama dosledna i zasnovana na međusobnom poštovanju, mirnom suživotu i obostrano korisnoj saradnji, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading