"MORALI SU DA MU DAJU OBUKU PRE SKOKA": Mladi Australijanac paralizovan nakon skoka sa Starog mosta u Mostaru, njegova devojka moli za POMOĆ (FOTO)
Facebook printscreen

Putovanje života za koje su štedeli godinama, za Džordana i njegovu devojku Lauru Mahoni je u trenu postalo horor film.. Pri kraju skoka u Neretvu, povredio je pršljen T12 usled čega je ostao paralizovan.

Trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne njege nakon operacija, a njegova devojka pokrenula je akciju na “GoFundMe” kako bi prikupili neophodna sredstva za njegov povratak u Australiju.

Kako je Džordan ostao paralizovan?

Put u Evropu je bio san za oboje, a sada se bore da se vrate kući s obzirom da cena transporta i medicinskih troškova prelazi 100.000 dolara.

Inače, on je samo jedan od turista koji je pokušao da skoči sa Starog mosta, ali se njegov pokušaj završio tragedijom, s obzirom da mu je paralizovan donji deo tela.

Kako prenose australijski mediji, svaki turista mora da prođe obaveznu obuku od strane lokalnih skakača da bi skočio sa mosta visokog 22 metra. Upravo to je neophodno kako bi dobili dozvolu da bezbedno skoče.

“Skok sa mosta u Mostaru Džordanu je doneo povredu koja je preokrenula njegov život. Pri kraju skoka, povredio je pršljen T12 usled čega je ostao paralizovan”, napisala je Mahonijeva u GoFundMe apelu.

 

Operisan hitno nakon vađenja iz reke

On se trenutno oporavlja nakon kompleksne operacije.

“Moj partner je jedna neverovatno divna osoba, uvek je bio aktivan, u pokretu. Sa svojih 29 godina je avanturističkog duha, a najveća strast su mu bili surfanje i snoubord”, napisala je ona.

Na njihovu sreću, apel je dospio do dobrih ljudi i za samo 24 sata su uspeli da prikupe polovinu potrebne sume.

Njegova partnerka kaže da je put oporavka na samom početku te da ga čeka još dosta toga. Nakon poslednje operacije može da pomera prst na nozi, ali i da stoji par sekundi uz tuđu pomoć.

Bez donacija ne mogu da sakupe novac za lečenje

“Sve su to mali, ali neverovatno značajni pokazatelji napretka”, napisala je Mahonijeva.

Dodala je da u ovom momentu niko od njih ne zna da li će i koje troškove njegovo osiguranje pokriti.

“Neophodna nam je vaša pomoć. Svaka donacija, bez obzira kolika, dovodi Džordan je korak bliže kući i oporavku koji mu je preko neophodan”, napisala je Mahoney na kraju apela.

(Dejli mejl)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading