Etna eruptirala
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Glavni aerodrom na italijanskom ostrvu Siciliji u nedelju je obustavio letove zbog vulkanske aktivnosti na planini Etna, prenosi Anadolija.

- Kao rezultat jutrošnje vulkanske aktivnosti, krizna jedinica je naredila zatvaranje sektora B1 i smanjenje dolazaka na šest letova na sat - navodi se u saopštenju Aerodroma Catania.

Etna, jedan od aktivnih vulkana u južnoj Italiji, koja se nalazi na ostrvu Siciliji i čija je visina oko 3.030 metara, ponovo izbacuje pepeo i lavu.

Vulkanska aktivnost uočena je u čestim intervalima od početka jula na planini Etna, koja je najviši aktivni vulkan na evropskom kontinentu.

Njegove česte erupcije često su praćene velikim tokovima lave, ali retko predstavljaju opasnost za naseljena područja, prenosi agencija Anadolija.

Najviši aktivni vulkan u Evropi, Etna, prošlog meseca imao je dve erupcije, tokom kojih je grad Katanija bio prekriven vulkanskim pepelom.

Ove erupcije su samo deo nastavljene vulkanske aktivnosti koja je zahvatila region Sicilije, podsećajući svet na moć prirode i njenu nepredvidivost.

Sigurnosne službe nadgledaju situaciju i savetuju građane o merama predostrožnosti dok se vulkanska aktivnost nastavlja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading