Vladimir Putin
Foto: Alo/Printscreen

- Sjedinjene Američke Države će uvesti nove sankcije Rusiji zbog "nezakonitog pritvaranja američkih državljana - rekao je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi u intervjuu za Foks njuz.

- Rekli smo Amerikancima da ne putuju u Rusiju, uveli smo sankcije koristeći Levinsonov zakon, i uradićemo to ponovo - rekao je on.

Uprkos želji Vašingtona da pojača pritisak na Moskvu, vlasti SAD nameravaju da traže povratak svojih sugrađana. To se odnosi i na bivšeg radnika američke ambasade Marka Vogela, koji je optužen za šverc i posedovanje droge u velikim razmerama, dodao je Kirbi.

Podestimo, 2. avgusta dogodila se najveća razmena zatvorenika poslednjih godina između Rusije i zapadnih zemalja. U Rusiju se vratilo osam osoba,

Mnogi od njih optuženi su za saradnju sa ruskim obaveštajnim službama, rekao je za RIA Novosti pouzdan izvor u jednom od nadležnih odeljenja, ali u većini slučajeva njihova krivica navodno nije mogla biti dokazana. Niko od Rusa nije priznao krivicu ni na sudu ni u zatvoru.

Tokom razmene Rusiju su napustila trojica Amerikanaca, kao i nekoliko Rusa. Pre toga ih je sve pomilovao predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading