hitna
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Šokantne slike zabeležene na ulici u okrugu Hargita, Rumunija. Jedno dete od 11 godina prevoženo je u gepeku automobila, umotano u tepih. Vozač koji je snimio scenu odmah je obavestio vlasti.

"Pogledaj kako prevozi dete! Umotano u  tepih. Bože sačuvaj!" rečeno je u snimku koji možete pogledati ovde.

Užasne scene zabeležene su u prometnom gradu usred dana. Vozilo se kretalo sa otvorenim gepekom.

Vozač automobila odmah obavestio policiju

U poluotvorenom gepeku automobila, dete od 11 godina je bilo umotano u tepih. Šokiran onim što je video, vozač automobila koji je išao iza odmah je obavestio policiju.

"Shvatate šta je gore, zar ne? Jednom sam ga video umotanog u tu ceradu, šta god da je tu. Ali dao je znak da je u redu, da ima vazduha, inače bih stao, zaustavio auto. Pokazao je prstom da je u redu. Otišao sam do policije, rekli su da će to prijaviti" rekao je svedok.

Srećom, dečak nije povređen.

"Napominjemo da maloletnik nije zadobio telesne povrede i nije bio žrtva ovog incidenta" rekla je Marija Plumbu iz policije Hargita.

Otac deteta nije želeo da daje izjave za medije, ali je objasnio nesvakidašnju situaciju.

"Auto je bio pun nakon kampovanja. Probušila mu se guma na bicikli i nije bilo mesta u autu da ga odvezemo kući" rekao je otac.

Stručnjaci mu ipak skreću pažnju na činjenicu da je izložio svog sina velikim opasnostima.

"U slučaju naglog kočenja, mogu nastati komplikacije: povrede, koje bi maloletnik u gepeku mogao zadobiti kao rezultat toga. Istovremeno, nema dovoljno prostora za pravilno disanje. Jednostavno je pitanje bezbednosti maloletnika na putu, koja je u ovoj situaciji jednaka nuli" objašnjava Daniel Frusinoiu, automobilski stručnjak.

Nakon istraživanja slučaja, policija u Rumuniji je ocu izrekla upozorenje i oduzela mu dva kaznena poena.

(Pink)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading