Delfin
Foto: Printscreen/Facebook printscreen

- Ovu jedinku pratimo dve godine i u dobrom je opštem stanju. Ne pokazuje spoljašnje znake bolesti, roni normalno i ne gladuje - kažu u Institutu Plavi svet i upozoravaju:

 

 

"Međutim, ova jedinka je usamljeni delfin, odvojen od ostatka svoje vrste iz nepoznatih razloga. Moramo biti svesni da intenzivna interakcija sa ljudima neizbežno predstavlja rizik, kako za delfina tako i za ljude. Delfini mogu da prenesu nama niz ozbiljnih i teško lečivih bolesti – zoonoza – kao što su tuberkuloza, leptospiroza itd. Isto tako, tokom bliskih interakcija ljudi mogu preneti bolesti na populaciju delfina koje mogu izazvati uginuće velikog broja životinja. Zbog toga treba izbegavati plivanje sa njima, a posebno dodirivanje sa njima Delfini su strogo zaštićene životinje i zabranjeno ih je uznemiravati (pokušati da ih hranite, plivate, dodirujete ili jurite).

Stoga vas pozivamo da: ne pokušavate da dođete u direktan kontakt sa delfinima, ne pokušavate da ponudite hranu delfinima, posmatrate delfine sa bezbedne udaljenosti i pratite njihovo ponašanje i ne gonite delfine (ne prilazite čamcem ili plivanjem)“, saopštio je Institut Plavi svet.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading