ajkula i ronilac
Foto: Printscreen/youtube.com/Underwater & Above

Ova veličanstvena morska stanovnica stekla je globalnu popularnost zahvaljujući brojnim video snimcima na društvenim mrežama na kojima izgleda mirno i neagresivno, čak i u društvu ljudi i delfina.

Njena pojava je prepoznatljiva zbog brojnih ožiljaka koji krasi njeno telo, dokumentujući njene susrete i preživljavanja u divljini okeana.

 

 

Majkl Majer, jedan od istraživača koji su imali priliku da rone sa Dip Blu tokom ekspedicije Nautilus Explorer, opisuje susret sa ovom ajkulom kao nezaboravan: “Bila je veoma radoznala. Nije bila agresivna i stalno je kružila oko nas. Dugo smo ronili, a kada smo se vratili na brod, svi smo bili oduševljeni.”

Dip Blu je takođe zabeležena i pred kamerom Oušn Remzi, istraživačice posvećene proučavanju morskog sveta. “Naišla je na lešinu kita ulješura nadomak obale Havaja. Posmatrali smo iz daljine kako mu prilazi i kida meso,” objasnila je Remzi.

 

 

Popularnost Dip Blu je toliko velika da postoji više stranica na društvenim mrežama posvećenih upravo njoj, što dodatno svedoči o fascinaciji koju ova velika bela ajkula izaziva širom sveta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading