Donald Tramp i Kamala Haris
Foto: EPA/EFE

Kamala Haris izabrala je guvernera Minesote Tima Volca za kandidata za svog potpredsednika za predsedničke izbore u SAD u novembru, piše CNN.

Američki medij piše da je ovo potvrđeno iz četiri njihova izvora.

Bivši prosvetni radnik, Volc je trenutno u svom drugom mandatu kao guverner Minesote i predsedava Udruženjem demokratskih guvernera. Prethodno je služio 12 godina u Kongresu, predstavljajući seoski okrug naklonjen konzervativcima u kojem su, i pre i posle njegovog mandata, uglavnom dominirali republikanci.

Tim Volc (60) je veteran Nacionalne garde američke vojske i bivši učitelj koji je poslednjih nedelja podigao svoj rejting kao efikasan advokat Harisove. Napao je kandidata republikanca za predsednika i potpredsednika Donalda Trampa i Džej Di Vensa kao "čudne", uvreda koju je pokrenuo bivši predsednik SAD a koje je Harisova kampanja prihvatila.

 

 

Bivši član Kongresa iz okruga naklonjenog republikancima, Volc se pokazao privlačnim seoskim, belim glasačima, iako se takođe zalagao za progresivnu politiku kao guverner, kao što su besplatni školski obroci i prošireno plaćeno odsustvo radnika. Dok je Minesota solidna demokratska država, graniči se sa Viskonsinom i Mičigenom, dva ključna bojna polja.

Uskoro opširnije...

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading