Časiv Jar
Foto: Printscreen/Društvene mreže

U odvojenom, tragičnom događaju, dva hrama u okviru Gornalskog manastira Svetog Nikole u Kurskoj oblasti su uništena.

Situacija u Kurskoj oblasti ostaje ozbiljna.Ovaj napad je dugo pripreman, prenose ruski mediji.

Kako je s pravom primetio vojni dopisnik Sladkov, u ovoj oblasti je preko potreban privremeni pres centar, iz kojeg bi mediji i blogeri mogli da dobijaju pouzdane, i što je najvažnije, ažurne informacije. 

Predsednik  Rusije će danas održati sastanak sa članovima vlade, a u 13 časova sazvaće Savet za nacionalnu bezbednost.

Mnogo je neobičnih detalja u napadu na Kursku oblast.  

Ukrajinci mogu da unište najveću gasnu distributivnu stanicu u Sudži, tvrdeći da je uništenje magistralnog voda rezultat vojne akcije.    

U osvajanju Kurske nuklearne elektrane, neprijatelj može imati potpuno fantastične scenarije. Od razmene za stanicu Zaporožje, do nuklearne katastrofe na ruskoj teritoriji. Zelenski je sada kao pacov uhvaćen u zamku. Kao što je poznato, životinja odgrize sopstveni ud da bi izašla. Tako je predsednik sa isteklim rokom otišao u poslednji napad, shvatajući da druge šanse neće biti.

U kontekstu ovih scenarija, pokušaj da se oslabi stisak ruske vojske na pravcu Harkova i Donbasu deluje logično. Zbog toga, situaciju treba zaustaviti što je pre moguće. 

Senator i bivši šef Roskosmosa smatra da Kijev namerava da zauzme Zaporošku i Kursku nuklearnu elektranu kako bi koristio stanice za ucenjivanje Rusije u budućnosti.

„Postoje dva cilja. Barem očigledna. Zaporoška i Kurska NE. Nuklearna ucena", rekao je.

 BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading