Bik udara mladića
Foto: Printscreen/Dejli Mejl

Uznemirujući snimak prikazuje trenutak kada je mladić teško povređen nakon što ga je bik bacio u vazduh i ponavljano udarao dok je bespomoćno ležao na zemlji na festivalu na Kosta Bravi.

Užasna scena je pokazala kako je bik svojim rogom udarao u desnu nogu mladića, savijajući je napred-nazad dok je pokušavao da se domogne sigurnosti iza ograde nakon što je bio prevrnut.

 

 

Gledaoci su pokušali da skrenu pažnju bika povlačeći ga za rep i vičući - iako se jedan čovek činio da misli da bi bilo dobra ideja pokušati da slomi noge životinji udarajući ih ponavljano. Moćni bik nije ni trepnuo dok je bio napadnut otpozadi. Drugi čovek je rizikovao da ponovo iznervira bika udarajući ga u zadnjicu nakon što se činilo da se smirio.

Bik udara mladića

Dejli Mejl

 

 

Ružne scene su se odvijale juče prvog dana čuvene fijeste u Kalpeu blizu Benidorma gde se bikovi puštaju na ulice u takozvanom Bous al Carrer. Obim povreda žrtve još uvek nije javno objavljen, ali su lokalno opisani kao ozbiljni. Ostao je u bolnici. Njegovo državljanstvo nije poznato.

Najpoznatiji festival sa bikovima je festival San Fermin u severnom španskom gradu Pamplona koji se održava svakog jula. Duzine trkača, uključujući turiste posebno Amerikance, svake godine su povređeni dok ih bikovi jure kroz ulice starog grada. Događaj u Kalpeu je popularan među britanskim emigrantima i turistima. Bikovi se puštaju u starom gradu kao deo proslava koje praktično traju 24 sata dnevno.

Bik udara mladića

Dejli Mejl

 

 

Festivali sa bikovima ostaju izuzetno popularni u Španiji uprkos tome što je borba sa bikovima izgubila privlačnost kod mlađih generacija zemlje. Prošlog septembra otac dvoje dece Jose Antonio Subies, 61, preminuo je u bolnici u Valensiji nakon što je zadobio povrede rogova koje su uticale na njegovu jetru i jedan od njegovih pluća na festivalu u obližnjoj La Pobla de Fornals. Gospodin Rubies bio je visoki izvršni direktor za proizvodnju keramičkih zidnih i podnih pločica u firmi Pamesa. A prošlog jula, takozvani Mesi matadora teško je povređen nakon što ga je 467kg bik oborio sa ravnoteže tokom događaja u Santiagu. Andres Roca Rey, 26, zadobio je multiple povrede i modrice koje su pokrivale njegovo telo nakon što je bio proboden i odmah prebačen u bolnicu 25. jula.

Bik je napao Peruana, povukao ga nazad ka ogradama oko stadiona i bacio ga u vazduh. Ostao je sagnut uz ogradu dok su se drugi trudili da odvuku bika i odvedu ga u sigurnost. Medicinska služba Plaza de Toros u Santanderu izdala je dva izveštaja koji su se odnosili na 'politraumu koja je uticala na levu koleno' i 'multiple modrice na vratu, licu, desnom bedru i levom kolenu'. Između 50 i 100 učesnika povređuje se u samim trkama bikova svake godine. Ovi događaji takođe imaju uznemirujuće posledice po životinje uključene.

Grupa za zaštitu prava životinja PETA upozorava da čak i u događajima trke s bikovima, bikovi su ubijeni nakon 'predstave'. Tokom julske proslave u San Ferminu, ukupno 48 bikova je mučeno i ubijeno tokom jedne nedelje, kažu. A na početku predstave, životinje su namerno zaplašene lansiranjem rakete da ih uplaši, pre nego što vikajući gledaoci izazivaju bika da trči. Životinje često padaju ili udaraju glavom prvo dok trče brzinom, uzrokujući uznemirujuće povrede.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading