Evakuacija u Meksiku
Foto: AP/Martin Zetina (STR)

Debi, koji je udario u Floridu kao uragan kategorije 1, ali je od tada oslabio u tropsku oluju, izbacio je drogu na obale Florida Kiza, napisao je vršilac dužnosti šefa patrole američke Granične patrole, agent Semjuel Brigs II, na društvenim mrežama.

"Uragan Debi izbacio je 25 paketa kokaina na plažu na Florida Kizima", napisao je Brigs, objavljujući dve slike paketa.

Brigs je rekao da je zalihu droge, čija je ulična vrednost veća od milion dolara, pronašao dobri Samarićanin koji je kontaktirao vlasti.

Kokain je više puta pronađen na i u blizini obala Floride, koja nije daleko od karipskih tranzitnih centara za drogu koja se krijumčari iz Južne Amerike u SAD i Evropu.

U junu, čamci za rekreaciju u blizini Florida Kiza pronašli su 30 kilograma kokaina kako pluta u okeanu, rekao je Brigs.

Ranije tog meseca, ronioci su pronašli 25 kilograma kokaina na oko 30 metara ispod vode kod Ki Vesta. Istog dana, ista količina sumnjivog kokaina pronađena je na obali Dofin ostrva u Alabami.

U maju, posetilac plaže pronašao je oko milion dolara vrednog kokaina izbačenog na obale Florida Kiza.

U 2023. godini, paketi kokaina vredni više od 100.000 dolara isplivali su na nekoliko plaža na Floridi. Takođe prošle godine, gradonačelnica Tampe, Džejn Kastro, dok je bila na pecanju sa porodicom, upecala je više od 30 kilograma kokaina.

U 2019. godini, cigle kokaina otkrivene su na dve plaže nakon što je uragan Dorijan udario obalu Floride.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading