Šahistkinja pokušala da otruje suparnicu
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

U jezivom snimku možemo videti 40-godišnju rusku šahistkinju Aminu Abakarovu kako, navodno, baca živu na šahovsku tablu kako bi naudila svojoj protivnici Umayganat Osmanovoj.

Snimak pokazuje Abakarovu kako pažljivo prolazi kroz prostoriju, trudeći se da je ne primete dok sprovodi svoj plan. Prilazi jednom od stolova na kojem se nalazi šahovska tabla i stavlja neuglednu torbu koju nosi ispod nje. Zatim odlazi do drugog stola i čini se da posipa tamno siv prah - za koji tužioci tvrde da je živa - po tabli. Deluje kao da utrljava opasni element na drvenu igru koristeći jedan od šahovskih figura da ga rasporedi po ivici stola. Nakon toga, Abakarova žurno stavlja šahovsku figuru na tačno isto mesto s kojeg ju je uzela. Pažljivo skenira prostoriju prilikom izlaska kako bi proverila da li je sve prošlo neprimećeno. Snimak je pregledan nakon što je sudija turnira prijavio incident policiji, a Abakarova je uhapšena i suočava se sa kaznom do tri godine zatvora ako bude osuđena.

 

 


Nakon trovanja, Osmanova je nastavila da učestvuje u turniru - čak je osvojila nagradu - iako se razbolela i imala "jake vrtoglavice i mučnine", navodno kao posledica udisanja otrovnog praha. Abakarova je navodno priznala da je sipala živu pored table u pokušaju da naudi Osmanovoj zbog "ličnog neprijateljstva" koje je osećala prema njoj. Motivi tako iskusne takmičarke kao što je Amina Abakarova su nerazumljivi, izjavila je ministarka sporta Dagestana Sazhida Sazhidova, dodajući da je njen postupak mogao dovesti do tragičnog ishoda ugrožavajući živote svih prisutnih, uključujući i njen sopstveni.

Prijatelji Amine Abakarove tvrde da je njen navodni postupak "potpuno van njenog karaktera", dok ona tvrdi da je njen motiv bilo "lično neprijateljstvo" prema Osmanovoj, koja ju je nedavno pobedila na regionalnom takmičenju i navodno ogovarala nju i njene rođake. Dok se čeka ishod suđenja, Abakarova se suočava sa ozbiljnim optužbama i mogućnošću zatvorske kazne, dok je njen potez izazvao šok i nevericu među šahovskom zajednicom.

 

 

(Sun)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading