TERORISTIČKI NAPAD U AUSTRIJI! Uhapšen mladić (20) iz Severne Makedonije, evakuisano 50 kuća!
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Velika policijska operacija, do zuba naoružanih policajaca, počela je od ranog jutra i trajala je satima. Evakuisano je više od 50 kuća, a delimično je evakuisan i dom za stare u tom mestu. Okolno područje je bilo zatvoreno policijskim kordonom na velikom području, a zatvoreni su i putevi za vreme trajanja operacije.

Bila je to tajna operacija u kojoj je uhapšen jedan mladić (20) navodno iz Severne Makedonije, dok policija u Beču još uvek traga za dvojicom Čečena. U potrazi za eksplozivom, najpre pretresana kuća uhapšenog, a onda se nastavila i na drugim lokacijama.

Izvor "Hojte" rekao je da se pretpostavlja da se radi o islamisti koji je navodno pristalica IS.

Građani su zbog tajnosti opreracije posle hapšenja mladića mislili da je u pitanju ubistvo, talačka kriza, prijetnja eksplozije plina ili teroristička operacija. Međutim slučaj je mnogo ozbiljniji nego što se mislilo U sredu su šef bezbednosti u Ministarstvu unutarnjih poslova Franc Ruf i načelnik bečke policije Gerhard Pirstl saopštili su da objaviti sve detalje iz istrage i najnovija saznanja policijske istrage koja je u toku.

Građani su videvši toliku policiju i da komšije evakuišu iz kuća pretpostavili da postoji “plinski alarm”. U pomoć je pozvan donjoaustrijski snabdevač energijom EVN te su u kući osumnjičenog isključeni struja i plin.

Zbog plina koji je navodno curio, ljudi su bili pozvani da napuste svoje kuće bez panike i upute se u zgradu opštine. Uprkos tome glasine su se proširile od podneva. Neki su govorili da s emladić zabarakikadirao u kući gde je pretio da će je dići u vazduh. Drugi su ovo povezali sa noćnom eksplozijom u Beču-Ottakring.

(Hojte)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading