DEVOJČICI ODBIJENO IZDAVANJE PASOŠA Zaštićeno je žigom, nipošto ne sme da se koristi
Foto: Tanjug/Tanjug

Majka devojčice koja dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva ostala je u šoku kada je shvatila da je njena ćerka odbijena na aerodromu. Lusi iz jugozapadne Engleske rekla je za BBC da je prvi zahtev za izdavanje pasoša njenoj ćerki Kalisi odbijen, a službenici su joj rekli da treba da odobri Varner Bradrs jer je vlasnik zaštitnog znaka imena.

Inače, Deneris Targarjen je jedan od najpopularnijih likova u seriji Igra prestola, a jedno od njenih imena je i Kalisi.

- Bila sam potpuno očajna, toliko smo se veselili našem prvom zajedničkom odmoru - rekla je Lusi da je planirala putovanje iz snova u Diznilend i dodala:

- Dobila sam pismo iz Odeljenja za pasoše u kojem stoji da je njeno ime zaštićeno žigom Varnera Bradersa. Prvi put sam čula za tako nešto - bila sam zapanjena - objasnila je njena majka.

Nakon što je dobila pravni savet, razočarana mama saznala je da njena ćerka sme da koristi to ime, te je tu informaciju prosledila Odeljenju za pasoše.

- Nisam znala da možeš da zaštitiš ime.

Odeljenje za pasoše je navodno kasnije nazvao Lusi da se izvini zbog greške. Službenici su rekli da će moći da urade devojčici pasoš. a Lusi misli da je to samo uticaj društvenih mreža gde je sve objavila.

- Da ovo nisam objavila na društvenim mrežama, ništa se ne bi desilo. Bila bih zaglavljena, ne znajući šta da radim - rekla je, dodajući da su joj se i drugi javili govoreći da su doživeli nešto slično.

Lusi je rekla da čeka da njenoj ćerki stigne pasoš pre nego što rezerviše novo putovanje u Diznilend.

- Nadam se da će pasoš biti uskoro izdat i obećano mi je da će se nazvati za nekoliko dana da vide da li je napredovalo - rekla je za medije.

Takođe se nada da bi njena priča mogla pomoći drugima koji su se našli u istoj situaciji, piše The New York Post.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading