Albanac terorista
Foto: Printscreen/Printskrin

Osoba uhapšena kao odgovorna za planiranje terorističkog napada (bombom ili nožem) na koncertu američke pevačice Tejlor Svift u Beču je 19-godišnji Austrijanac koji se zakleo na vernost militantnoj Islamskoj državi, saopštila je tamošnja policija a preneo Rojters.

 

 

Čovek je poreklom iz Severne Makedonije i u pritvoru je priznao krivicu. Navodno je rekao da je želeo da pobije nevernike.

Agencija prenosi da se preko interneta zakleo na lojalnost vođi Islamske države, kao i da je držao hemikalije i pojedine tehničke uređaje u svojoj kući u Ternicu, gde je pripremao napad.

U medijima i na društvenim mrežama pojavila se informacija da su roditelji uhapšenog mladića Albanci iz Severne Makedonije. Ukazuje se i na to da je identično poreklo imala i osoba koja je u pucnjavi Beču 2020. godine ubila četiri osobe.

 

 

Takođe se navodi da je radikalizovan na Zapadu.
Bečka policija je objavila da je 19-godišnjak želeo da izazove krvoproliće ispred stadiona automobilom i nožem, da bi na kraju izvršio samoubistvo. Bio je u kontaktu s još dvojicom osumnjičenih, od kojih je jedan radio kao obezbeđenje na koncertu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading