Mahmud Abas
Foto: Printscreen/Jutjub/al jazzira

Predsednik Palestine Mahmud Abas doputovaće u Moskvu u bliskoj budućnosti, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

- Mahmud Abas će u bliskoj budućnosti posetiće Moskvu, razgovaraće se o razvijanju koordinisanih pristupa rešavanju situacije na Bliskom istoku - rekao je zamenik ministra spoljnih poslova RF Mihail Bogdanov.

Dodao je da će ovo biti veoma važan razgovor i zajednička analiza onoga što se dešava kako bi na Bliskom istoku zavladao mir i bezbednost na pravičnoj osnovi u skladu sa odlukama međunarodne zajednice, piše RT Balkan.

Prethodno je diplomatski izvor otkrio za ruske medije, Abas će boraviti u zvaničnoj poseti Rusiji od 12. do 14. avgusta, a 13. se očekuje sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Vladimir Putin u Severnoj Koreji

Foto:AP

 

 

Abas, čije putovanje se odvija u jeku sukoba na Bliskom istoku, pohvalio je ulogu Moskve u pokušajima da se reši palestinsko-izraelski sukob i postigne međupalestinsko pomirenje.

- Visoko cenimo ulogu Rusije u kvartetu međunarodnih posrednika i u Savetu bezbednosti UN, kao i njenu poziciju i podršku postizanju mira u skladu sa međunarodnim pravnim okvirom. Takođe visoko cenimo doprinos Rusije međupalestinskom dijalogu i zbližavanju pozicija palestinskih frakcija - rekao je Abas.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading