AMERIKA U STRAHU!  Stigla ruska vojna sila, da li je ovo početak hladnog rata?
Foto: Alo/shutterstock

Ovogodišnji dolazak brodova ruske mornarice u Latinsku Ameriku demonstrira rastuće rusko globalno prisustvo koje bi trebalo da zabrine Sjedinjene Američke Države, piše časopis „Nešenal interest“.


„Pokušaji isticanja zastave mogu da se posmatraju kao zastrašujuć trend za Vašington“, piše kolumnista Piter Sučiu u članku za „Nešenal interest“.

Prema njegovim rečima, ove godine je deo udarne grupe brodova ruske Severne flote, uključujući fregatu „Admiral Gorškov“ i tanker „Akademik Pašin“, već dva puta uplovljavao u venecuelansku luku La Gvaira.


S tim u vezi, ekspert je dodao da su ruski brodovi u junu stigli na Kubu.
Podsetimo, odred brodova Severne flote, predvođen fregatom „Admiral Gorškov“, kao i nuklearna podmornica „Kazanj“, nalazili su se u luci u Havani od 12. do 17. juna, a njihovo prisustvo izazvalo je veliku pažnju Kubanaca i gostiju Havane, koji su tokom tri dana imali mogućnost da posete fregatu.
Nakon toga, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je početkom jula da je odred brodova Severne flote Rusije, koji se sastoji od fregate i srednjeg morskog tankera, stigao u luku La Gvaira u Venecueli, kao i da je plan da tamo borave nekoliko dana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading