bolnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Grčki lekar Apostol Antopolos istako je na društvenoj mreži Iks da je ovakva politika odličan primer kako birokratsko preopterećenje može potkopati kredibilitet zdravstvenog sistema.

- I apsurdno je i zabrinjavajuće da se od osoblja NHS-a sada traži da pita muškarce da li su trudni pre nego što urade rendgenske snimke. Ova politika, pogrešan pokušaj inkluzije, naglašava opasnosti žrtvovanja zdravog razuma na oltar političke korektnosti. To je odličan primer kako birokratsko preopterećenje može potkopati kredibilitet zdravstvenog sistema - napomenuo je on.

Grčki lekar kaže da iako je inkluzija neophodna, ona ne bi trebalo da ide na račun razuma.

- Muškarci, po prirodi, ne mogu da zatrudne. Prisiljavanje zdravstvenih radnika da postavljaju takva apsurdna pitanja odvraća ih od pružanja kvalitetne nege i podriva poverenje pacijenata u sistem. Ova politika ne samo da gubi dragoceno vreme i resurse, već i podriva ozbiljnost i profesionalnost medicinske prakse - dodao je on.

On smatra da ovakve politike štete svima koji su uključeni i vreme je da nadležni preispitaju takve odluke.

- Zdravstveni sistem mora biti zasnovan na nauci i zdravom razumu, gde su zdravstveni radnici slobodni da donesu svoje mišljenje bez da budu vezani iracionalnim i nepromenljivim smernicama - zaključio je lekar.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading