pad aviona
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Lokalne vlasti su saopštile da su prva identifikovana tela pilota Danila Santos Romana i kopilota Humberta de Kampos e Silve, prenosi AP.

Brazilski mediji su javili da su identifikovane još četiri žrtve u mrtvačnici u Sao Paulu koja nije potvrdila tu informaciju.

Državna vlada u Sao Paulu saopštila je danas da je potraga završena, 33 sata posle nesreće, a pronađeni su ostaci svih putnika, 34 muškarca i 28 žena.

Olupina aviona ostaje na licu mesta kako bi istražitelji mogli da nastave posao.
Avion ATR 72 brazilske kompanije Voepas leteo je za međunarodni aerodrome Guarulos u Sao Paulu sa 58 putnika I četvoro članova posade kada se srušio u petak u mestu Vinedo, 78 kilometara severno od prestonice.

Zaposleni u mrtvačnici su zamolili rođake poginulih da donesu lekarske i zubne kartone da bi se pomoglo u identifikaciji stradalih, a vrše se i analize krvi u tom cilju.

Vlasti su saopštile da su do sada porodice 26 žrtava već obavile identifikaciju.
Metsul, jedna od vodećih brazilskih meteoroloških kompanija, saopštila je da je u vreme nesreće u tom području bilo pojave leđenja, a i lokalni mediji citirali su eksperte koji su naveli stvaranje leda kao moguć uzrok nesreće.

Brazilsko vazduhoplovstvo juče je saopštilo da su obe crne kutije iz aviona poslate na analizu u glavni grad Braziliju, a objavljivanje rezultata istrage se očekuje u roku od 30 dana, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading