predsednik crne gore
Foto: Printscreen/Youtube/Predsjednik Crne Gore

Prema njegovim rečima, jučerašnjom sednicom Socijalnog saveta, dijalog je sveden na puko elektronsko preglasavanje.

“Time je izostao konsenzus, a takođe i formalna preporuka Socijalnog saveta, kao institucionalni rezultat dijaloga i dogovora socijalnih partnera. Nažalost, u Crnoj Gori je na snazi obesmišljavanje institucionalnog delovanja na račun kratkoročne i kratkovide politike”, naveo je Milatović u objavi na mreži X.

Kako je dodao, dobro je raditi na povećanju zarada i životnog standarda građana i to je posao svih dobronamernih donosilaca odluka.

“Ali nije dobro što se više od 100 miliona evra namerava uzeti od bruto zarada građana iz Fonda PIO i transferisati kompanijama koje su ostvarile rekordne profite, pritom prebacujući teret i umanjujući konkurentnost porodičnih, malih i mikro preduzeća. Istovremeno, nije dobro što se ovako napravljeni minus u javnim finansijama namerava kompenzovati povećanjem PDV-a i ostalih dažbina, koje direktno utiču na rast cena”, rekao je Milatović.

Na kraju, dodaje crnogorski predsednik, nije dobro što će rast cena potpuno pojesti najavljeno povećanje zarada od šest odsto, “ostavljajući tako građane sa još većim problemima od ovih sa kojima se trenutno suočavaju”.

“Apelujem da se zbog malih partijskih poena, koji su već značajno limitirani, ne urušava decenijama građen sistem međugeneracijske solidarnosti i ne kocka sa budućnošću naših građana”, zaključio je Milatović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading