blokada tunela sozina
Foto: Printscreen/YouTube/ RTCG - Zvanični kanal

Oni su se u saopštenju osvrnuli i na predsednika Opštine Bar Dušana Raičevića.

“Znamo da reči mnogih političara (čast izuzecima) nemaju neku težinu pa tako posmatramo i izjave pomenutog gospodina koji poziva na razgovor ali ni nakon više meseci nikako da do toga dođe. Pozdravljamo aktivnosti drugih predstavnika Opštine Bar posebno dama koje su bile u pregovaračkom timu, a koje, kao što je to generalno slučaj, imaju mnogo konstruktivniji i efikasniji pristup. Međutim, mi vrednujemo dela a ne reči, a ovde su dela izostala, a ona koja su urađena, loša su, te pokazuju da oni koji su navodno tu za nas, da nas čuju itd, izgleda slabo čuju i slabo vide, jer predložene mere ni približno ne odgovaraju našim zahtevima, odnosno realnoj, životnoj potrebi Crmničanki i Crmničana”, kazali su u saopštenju.

Ističu da prihvataju samo kvalitetan, pravno obavezujući ugovor, koji će predstavljati trajno rešenje njihovog problema.

“S obzirom da smo na prethodni dopis prema kompaniji Monteput tek nakon otprilike nedelju dana dobili odgovor pozivamo Vladu Crne Gore (od koje ni nakon više meseci po dostavljanju inicijative sa preko 500 potpisa nismo dobili odgovor) da se hitno uključi u rešavanje ovog problema jer možemo pomisliti da se nekome ne žuri, te za navodne ‘negativne efekte’ naših protesta oni, zajedno sa ostalim neažurnim stranama, snose krivicu. Među tima koji snose krivicu je Opština Bar, naravno, čak na prvom mestu, a čiji prvi predstavnik izjavljuje da oni nisu prava adresa, i nisu odgovorni za ovo pitanje, pa mi sada pitamo da li smo mi stanovnici Kepler 62 C, Tunguzije ili opštine Bar i ko bi trebalo da je prvi na braniku naših interesa!?”, pitaju Crmničani.

Pozivaju sve osim političara, iako, kako kažu, pozdravljaju one koji ih stvarno podržavaju, da im se pridruže na mirnom protestu u nedelju 18. avgusta u terminu od devet do 11 sati na istom mestu.

“Na kraju, za razliku od nekih, poručujemo da smo mi stvarno tu ‘u po noći u po dana’, i kao što se kod nas za vino kaže: ‘idi ti stiću te ja’. Mi kažemo: Crmničani stižu, jer Crmnički je oraj svaki”, zaključuju u saopštenju.

Bonus video:

 

@alo_portal MARINIKA KONAČNO VIDELA ŠTA ZNAČI UREĐENA ŽELEZNICA Fašisti, marksisti, lažni ekolozi nemaju program samo znaju koga bi da ruše #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viraltiktok #viralvideo #predsednik #srbija #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading