taksi
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Taksi prevoz postao je za većinu građana pravi luksuz, a uz to se moraju "boriti" i sa divljim taksistima i njihovim divljim cenama, a često i sa divljim ponašanjem. Sve to iskusila je jedna Lana iz Zagreba koja je svoje iskustvo vožne u taksiju podelila na Fejsbuku.

"Poštovani, šaljem sliku računa taksiste koji se predstavio kao Taxi Zagreb i odrao nas od hipodroma do City centra East za 190 evra. Rekli smo da nemamo taj novac i nije hteo otključati vrata dok ne platimo. Rekli smo da nismo toliko platile dok smo išle od Cityja prema hipodromu i da nije realna ta cena. Molim vas telefonski broj od Vlaho prevoza da se čujem s vlasnikom firme. Osoba koja je vozila taksi je mlađa osoba. Hvala na svemu. Lep pozdrav! Lana", napisala je.

Poruka

Printscreen/Facebook

 

 

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, udaljenost automobilom od City Center East do zagrebačkog Hipodroma iznosi devet kilometara, i radi se o vožnji od otprilike 15 minuta. List je napravio i poređenje - cena te vožnje putem Ubera iznosi nešto više od 7 evra, što znači da je nesrećna Zagrepčanka platila 27 puta veću cenu od one koja se može smatrati "tržišnom".

Račun za taksi

Printscreen/Facebook

 

 

No u čitavoj priči daleko je problematičniji potez taksiste koji je putnike zaključao u vozilo dok ne plate astronomski račun!

Ispod objave Zagrepčanke očekivano se povela rasprava u komentarima. Većina je tvrdila da su odmah trebali pozvati policiju jer se radi o protivpravnom oduzimanju slobode putnika, dok su neki rekli da su trebali unapred pitati koliko ćeš vožnja koštati.

Jedan korisnik je pak prokomentisao da je to samo jedna u nizu optužbi na ovog taksi prevoznika te da mu nije jasno kako i dalje obavlja posao. Firma u čijem je vlasništvu sporno taksi vozili još se nije oglašavala.

(Slobodna Dalmacija)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading