OTAC U CRNOJ GORI KIDNAPOVAO ĆERKICU, PA ZAPALIO PREKO GRANICE! Majka očajna: "U Tirani je, u Ambasadi SAD tražio da se izradi pasoš za dete"
EPA/BORIS PEJOVIC

Američka državljanka T. S. L. koja četvrtu godinu ima stalni boravak u Baru prijavila je danas policiji da je njenu maloletnu kćerku kidnapovao njen otac T. H.

Prema rečima žene, T. H. je njen bivši vanbračni suprug. Ona navodi da je on sa njihovom šestogodišnjom kćerkom ilegalno prešao crnogorsko-albansku granicu. O otmici deteta obavešten je Interpol, piše Primorski portal, prenosi podgorički Dan.

Majka devojčice je za Primorski portal rekla da je jutros od Ambasade SAD u Podgorici obaveštena da je bivši suprug u ambasadi SAD u Tirani zatražio da se za devojčicu uradi pasoš.

 

 

"U toku je sudski postupak u Crnoj Gori oko starateljstva nad maloletnom devojčicom. Sud još nije doneo pravosnažnu presudu. Sud je prošle godine, u spetembru, dozvolio da bivši suprug viđa našu kćerku dva puta nedeljno, utorkom i petkom od 16 do 21 sat. To pravo je počeo koristiti tek u junu ove godine. Dešavalo se da zakasni, ali je navodio da su to objektivni razlozi, gužva u saobraćaju. Do sinoć je uvek obaveštavao telefonom. Međutim, sinoć kada nije doveo dete, zvala sam ga, ali je telefon bio isključen. Tokom noći posle 22 časa sam pošla u Centar bezbednosti Bar i prijavila da dete nije vraćeno kući. Bila sam veoma zabrinuta. Strepila sam da je nije kidnapovao. Na žalost to se jutros i potvrdilo", ispričala je ona za Primorski portal.

Prema njenim navodima, u Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili kolegama u Podgorici da su videli dete i da fizički izgleda dobro.

Iz ambasade SAD u Podgorici su, kako je navela majka djevojčice, preporučili da sve prijavi policiji, kao i Interpolu. Na Interpolu je da naloži Ambasadi SAD u Tirani da traži izručenje šestogodišnjeg deteta majci u Crnu Goru.

Žena je u izjavi datoj policiji, u koju je Primorski portal imao uvid, navela da je njen bivši suprug osuđivan za više krivičnih dela. Iz SAD sa decom se doselila u Crnu Goru, Bar, pre četiri godine.

(Kurir/Dan)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading