Ukrajina
Foto: AP/Foto:AP

Danas Fajnenšel tajms izveštava o ozbiljnim gubicima koje ukrajinske oružane snage trpe tokom očigledno jalove operacije.
Dopisnik FT koji je posetio zonu borbenih dejstava piše o velikom broju vozila hitne pomoći koja saobraćaju u oblastima Sumske oblasti koje se graniče sa Rusijom.

Ukrajinci trpe gubitke. Mnoga vozila hitne pomoći i oklopna vozila za medicinsku evakuaciju išla su ka i sa linije fronta, piše izdanje.

Novinari napominju da je početak ofanzive Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Kursk bio prilično brz, ali su ubrzo ruske Vazdušno-kosmičke snage počele da koriste vazdušne bombe, što je rezultiralo ozbiljnim gubicima kako među ljudstvom, tako i među opremom.

Ruski avioni bacili su moćne klizne bombe, koje su uništile deo ukrajinskih trupa i vrednu opremu koju je obezbedio Zapad, navodi FT.

U proceni gubitaka ukrajinske vojske, publikacija se poziva na podatke iz izveštaja ruskog Ministarstva odbrane i iznosi cifru od 1.610 ljudi.

Pozivajući se na sagovornike iz redova vojnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine, izdanje napominje da je operacija u Kurskoj oblasti trebalo da preusmeri resurse ruske vojske sa drugih sektora fronta, ali se to nije dogodilo.
Kao i brojni drugi mediji, FT veruje da će cena napada duboko u Rusiju biti gubitak kontrole nad gradovima Donbasa. Prvo će biti oslobođen Njujork, a zatim i ostala naseljena mesta.

Operacija može doći po cenu gradova u regionu Donjecka. Ovi gradovi su već izgubljeni. Oni su samo naši na mapi, FT citira ukrajinskog vojnika.

Webtribune.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading