VLADIMIR C. OSUMNJIČEN ZA SABOTAŽU SEVERNOG TOKA! Otkriveno i gde je pobegao...
EPA


Ukrajinski državljanin Vladimir C, koga nemačke obaveštajne službe sumnjiče za umešanost u sabotažu "Severnog toka", otputovao je iz Poljske u Ukrajinu početkom jula, izjavila je portparolka poljskog generalnog tužioca Ana Adamjak.

"Taj čovek je prešao granicu između Poljske i Ukrajine početkom jula", rekla je Adamjak novinarima.

Ona je pojasnila da Poljska nije privela ovog državljanina jer su nemačke vlasti ime osumnjičenog unele u bazu evropskih naloga za hapšenje, ali da "on nije naveden u bazi podataka o traženim osobama, koju koristi poljska granična straža".

Istovremeno, tužilaštvo je potvrdilo da je poljska policija, na zahtev nemačkih kolega, krenula u potragu za Vladimirom C, koji je živeo u Pruskovu kod Varšave.


Ranije su televizijski kanal ARD i brojni nemački mediji, pozivajući se na sopstvenu istragu, izvestili da je nemačko tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje ukrajinskog instruktora ronjenja Vladimira C, koji se nalazio u Poljskoj, osumnjičenog za umešanost u teroristički napad na "Severni tok".

Prema informacijama "Špigla", osumnjičeni je uspeo da napusti Poljsku, a na osnovu obaveštajnih podataka veruje se da je "možda bio upozoren". 

Nemački državni tužilac Jens Romel već neko vreme pokušava da uhapsi osumnjičenog i napravi pomak u istrazi, ali vlasti Poljske navodno nisu bile zainteresovane za saradnju na slučaju.

(RT.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading