U AKCIJI "UNO" ODUZET ARSENAL ORUŽJA: Pretresena imovina šest osoba (FOTO)
Foto: Alo/Aloonline.ba

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", vršeni su pretresi na području Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške na lokacijama koje koriste: Dubičani: Miomir V. (50) Dragan S. (35) i Duško Č. (40), te Dragan T. (50) i Zoran K. (53) iz Gradiške kao i Dragoslav S. (51) iz Kostajnice.

Naime, akciju su juče izveli policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Srpske u saradnji sa službenicima policijskih uprava Prijedor i Gradiška.

Pretreseni su stanovi i druge prostorije te vozila na ukupno sedam lokacija u pomenutim mestima.

"Aktivnostima je obuhvaćeno šest lica pronađeno je i oduzeto: dve automatske puške M70, jedan PAP M59/66, četiri prepravljene puške (kratež), jedna puška M 48, jedna malokalibarska puška, dve zolje, osam ručnih bombi, 1,5 kg eksploziva, dva pištolja, veća količina municije različitog kalibra i mobilni telefoni", navode iz MUP-a Srpske.

oružje

MUP Republike Srpske

 

 

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta nadležnim tužilaštvima biće dostavljeni izveštaji o izvršenim krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Sve aktivnosti realizovane su pod nadzorom okružnih javnih tužilaštava Prijedor i Banjaluka, a po naredbama osnovnih sudova u Gradišci, Novom Gradu i Kozarskoj Dubici.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading